Staat van een harde schijf controleren

Het Kaspersky-programma monitort voortdurend de staat van interne en externe harde schijven van uw computer. Deze monitoring gebeurt op de achtergrond. Als de staat van uw harde schijf verslechtert en het niet meer veilig is om gegevens op de schijf te bewaren, ontvangt u een melding van het programma en wordt u aangeboden de gegevens naar andere media te kopiƫren.

In het venster Statusmonitor voor harde schijven ziet u de volgende informatie over de harde schijf:

De harde schijf kan deze staat hebben:

De temperatuur van de harde schijf kan de volgende waarden hebben:

De grafiek Geschiedenis van de schijfstatus geeft u informatie over wijzigingen in de staat van de harde schijf tijdens de opgegeven periode. De maximale weergegeven periode is 1 jaar.

Het Kaspersky-programma toont ook de volgende statistieken over de harde schijven:

Het rapport S.M.A.R.T.-kenmerken voor <naam van schijf> geeft u informatie over de S.M.A.R.T.-parameterwaarden van de schijf, gesorteerd op ernst. De parameters kunnen verschillen naargelang de fabrikant en het model van de harde schijf.

Zo controleert u de huidige staat van de harde schijven van uw computer:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Ga naar het gedeelte Prestaties.
  3. Onder Monitor je harde schijf en gegevens:
    • Klik op de knop Geschiedenis als u de grafiek wilt bekijken.
    • Klik op de knop Details als u het rapport wilt bekijken.

Dit brengt u naar het venster waar u details kunt zien van de conditie van uw harde schijf.